0

Pražská část Mezipater skončila, festival se přesouvá do Brna

Pražská část Queer Filmového Festivalu Mezipatra byla včera slavnostně zakončena. Byla udělena Cena pro nejlepší celovečerní film, kterou získalo drama Navždy pannou italské režisérky Laury Bispuri, a Cena pro nejlepší krátký film, kterou získal švédský snímek 9:55-11:00, Ingrid Ekman, bytem Bergsgatan 4B. Hlavní i studentská porota také udělily Zvláštní uznání. Vítězné snímky Mezipatra promítnou zítra ve Světozoru.
Sworn Virgin - Pic_1 [196242]
Pražská část queer filmového festivalu Mezipatra představila 66 filmů s queer tématikou.  Hlavní cenu poroty získalo drama Navždy pannou, cenu za nejlepší krátký film dostalsnímek 9:55-11:00, Ingrid Ekman, bytem Bergsgatan 4B.  Za týden festival v Praze navštívilo téměř 8 000 diváků. Více se můžete dočíst v tiskové zprávě – Mezipatra_vitezne_filmy_11.11._TZ

Festival se nyní (dnes) přesouvá do Brna, kde potrvá až do 18. listopadu. V odkazu naleznete k nahlédnutí celý program.

MedKult

MedKult

Stránka MedKult navazuje jmenovitě i obsahem na vrstevnaté štěpení kultury v různých prizmatech jejího zkoumání. Volně se proto zařazuje k termínům jako highcult, masscult, midcult, popcult a dalším, které slouží k pojmenování právě těchto kulturních vrstev. MedKult je platformou interdisciplinárního zkoumání napříč zejména dvěma obory, těmi jsou kulturální studia a mediální studia.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *