0

Fresh Eye podruhé o vizuální gramotnosti a s konferenční výzvou

V úterý 17. 4. od 19h v prostorech Petrohradská kolektiv pořádáme již druhé setkání k problematice vizuální gramotnosti, které se specificky zaměří na roli grafického designu v rozvoji naší schopnosti kriticky rozumět obrazovým sdělením okolo nás.
Během večera zazní příspěvky zaměřené na témata vizuálního smogu, vizualizace dat a vizuální komunikace učebnic od hostů, s nimiž bude možné během večera také debatovat: Pavla Pauknerová (teoretička grafického designu), Veronika Rút Nováková (grafická designérka), Andrea Průchová (teoretička vizuální kultury) a Kateřina Přidalová (teoretička designu).
Více informací o programu naleznete na www projektu a prostřednictvím FB události.
Od tohoto týdne až do 31. 5. 2018 je možné přihlásit Váš profesionální či studentský výzkum pohybující se v širokém poli studia obrazu a vizuální kultury k prezentaci v rámci druhého ročníku konference Na viděnou, jenž proběhne 17. 10. 2018 v Praze.
Smyslem konference je nabídnout prostor pro mezioborovou prezentaci, reflexi a spolupráci těch, kteří o obrazech a vizuálních fenoménech současné i historické kultury uvažují kriticky a v širším společenském kontextu.
Hledáme: interdisciplinární výzkumné projekty k prezentaci v rozsahu 20 minut
a/ v kategorii profesionálního výzkumu (instituce, jednotlivci i výzkumné týmy)
b/ v kategorii doktorských a magisterských výzkumů
Požadujeme: zaslání stručné anotace výzkumného projektu v rozsahu max. 200 slov ( + uvedení názvu projektu, instituce, badatelského týmu a kontaktní osoby)
V případě dotazů se obracejte na: koordinátorku konference Terezu Soldátovou (tereza@fresh-eye.cz, 778 164 506) či dramaturgyni platformy Fresh Eye Andreu Průchovou (andrea@fresh-eye.cz, 737 804 449)
MedKult

MedKult

Stránka MedKult navazuje jmenovitě i obsahem na vrstevnaté štěpení kultury v různých prizmatech jejího zkoumání. Volně se proto zařazuje k termínům jako highcult, masscult, midcult, popcult a dalším, které slouží k pojmenování právě těchto kulturních vrstev. MedKult je platformou interdisciplinárního zkoumání napříč zejména dvěma obory, těmi jsou kulturální studia a mediální studia.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *