0

Tip na kurz: Fake news, desinformace, verifikace

Naše organizace Transitions (tol.org) se dlouhodobě věnuje tématům podpory médií a mediální gramotnosti. V uplynulém roce jsme v reakci na rostoucí fenomén dezinformací a tzv. Fake news uspořádali kurz pro studenty žurnalistiky (z Karlovy, Masarykovy a Palackého univerzity), který byl kombinací praktického workshopu s online lekcemi s odborníky z celého světa.
Tento kurz měl velký ohlas a úspěch a proto jej nyní pořádáme i pro zájemce z dalších oborů.
Kurz je určen pro celkem 40 vybraných účastníků, je veden v angličtině a je bezplatný.
Úvodní třídenní workshop se bude konat v březnu 2018, následovat bude 5 online lekcí s experty. Více informací zde. http://toleducation.org/courses/become-an-expert-fact-checker-and-hoax-buster-2/
Pokud by to zajímalo koholi z vás (jste-li ještě studenty či studentkami), rádi vás na kurzu uvidíme. V každém případě budeme vděčni za jakékoli další šíření těm, které by to mohlo zajímat. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna.
MedKult

MedKult

Stránka MedKult navazuje jmenovitě i obsahem na vrstevnaté štěpení kultury v různých prizmatech jejího zkoumání. Volně se proto zařazuje k termínům jako highcult, masscult, midcult, popcult a dalším, které slouží k pojmenování právě těchto kulturních vrstev. MedKult je platformou interdisciplinárního zkoumání napříč zejména dvěma obory, těmi jsou kulturální studia a mediální studia.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *